Hvad skete der efter 50 timer med solbriller eksponering i solen?

- Sep 28, 2018-


I den varme sommer vises vandmelon, solcreme og solbriller. Vandmelon købe en gang hver anden dag, solcreme i et år, hvor længe vil du ændre dine solbriller? Frekvensen med hvilken du ændrer solbriller afhænger af, om der er en ny stil, der passer dig bedre. Men du ved? Solbriller har også en "holdbarhed". Hvis det virker overarbejde, beskytter det ikke kun det, men det vil forårsage øjenskade.

Eksponering vil påvirke UV-beskyttelsen af solbriller

Forskere ved University of Sao Paulo i Brasilien gennemførte simuleringer i Europa, Australien, New Zealand og Sydamerika. Solbrillerne blev anbragt under en dagslys-simulator i en afstand på 30 cm fra lyspunktet og fortsatte med at "eksponere" i 50 timer for at se, hvor godt objektivet blev nedbrudt.

Den britiske "Daily Mail" citerede forskere at sige at solbriller i to år stadig er sikre. Sollys varierer i forskellige regioner i verden med de højeste niveauer af UV i tropiske lande og regioner, selv om vinteren, hvilket betyder, at UV-beskyttelse i solbriller nedbrydes hurtigere i disse områder. Derudover ændrer de sydlige halvkuglebeboere deres solbriller mere end den nordlige halvkugle. Forskerne sagde også, at lang solbeskyttelse ikke kun påvirker UV-beskyttelsen af solbriller, men gør også linserne mere modtagelige for brud.

Forskere ved University of Sao Paulo i Brasilien foreslog, at solbriller skal udskiftes hvert andet år.