Oftalmologen lærer dig at vælge det rigtige par solbriller!

- Sep 17, 2018-


Farve: Vælg grå eller brun

I almindelighed udendørs miljø kan du bære grå eller brune solbriller. Disse to farver har god filtrering og farveopfattelse og kan bedre skelne forskellige farver. Gul, rød, blå, grøn osv. Anbefales ikke, hvilket vil påvirke opløsningen af de omgivende farver. Mørke solbriller er velegnet til brug på steder, hvor solen skinner, som f.eks. Stranden.


women vintage sunglasses.jpg


Størrelse: Kan blokere synsfeltet

I det mindste skal det visuelle billedområde foran øjet være dækket af linsen. Hvis solbrillens linsen du vælger er for lille, kan du se, at der ikke er noget problem foran dig, men øg øjnene lidt for at se området på forsiden, og blændingen vil irritere dine øjne. Det er ikke nødvendigt at vælge overdimensionerede solbriller. Brillerne er for tungt til at belaste næsen, og de små ansigter er let at glide.

Radian: Vær ikke for stor

Når objektivets krumning overstiger 15 grader, modtager linsens brydningsindeks lysændringer, og jo større spejlkurvaturen er, desto større ændres brydningsindekset. Når man bærer denne slags solbriller, vil de ting, der ses, være ujævn, og det langsigtede slid er let. Øjen træthed, tørhed, synskader.


women fashion sunglasses.jpg


UV-indeks: mellem 96% og 98%

Til den specifikke UV-filtreringseffekt skal du være opmærksom på UV-indekset på glasetiketten. På nuværende tidspunkt er UV-indekset for de fleste solbriller mellem 96% og 98%, og effekten af mørke linser er bedre end lyslinser.