Solbriller skiftes bedst om to år

- Jul 13, 2019-


bamboo sunglasses

Mange mennesker bruger solbriller i mange år. Faktisk har solbriller også en holdbarhed, som er relateret til brugstid, linsemateriale, bærevaner og regionalt solskin. Generelt er den bedste brugsperiode for solbriller cirka to år, og det er bedst at skifte en ny efter tiden.


Først og fremmest er den største slid og aldring af solbriller linserne og rammen. Der er tre hovedtyper af linser: harpiks-polarisatorer, harpiks-pc-objektiver (AC, CR39, nylon er midlertidigt sådanne) og glaslinser. Harpikspolarisatoren og harpiks-pc-objektivet, som er lette i vægt og behageligt, er ikke slidstærk, og der vil opstå ridser i lang tid. Mange mennesker ved ikke, at linsen er slidt. Det er svært at se ved øjenjustering. På lang sigt vil det øge trætheden, hvilket vil føre til nedsat syn. Derfor skal linsen normalt placeres opad for at undgå at ridse og ridse spejloverfladen.


For det andet udsættes linsen for sollys i lang tid, hvilket vil reducere UV-beskyttelsesevnen og let forårsage skader på hornhinden. Gennem simuleringseksperimenter placerede forskerne solbrillerne under dagslyssimulatoren, 30 cm væk fra det lysende punkt, og fortsatte med at "eksponere" i 50 timer. Det blev fundet, at linsens UV-beskyttelsesevne blev forringet. De højeste niveauer af UV i tropiske lande og regioner betyder, at UV-beskyttelsen af solbriller nedbrydes hurtigere i disse områder. Selv hvis linsematerialet i solbriller af høj kvalitet bruger specielle materialer, bliver det ældre efterhånden som tiden går. Hvis solbrillenes UV-beskyttelsesfunktion reduceres, kan hornhinden og nethinden blive beskadiget, og der kan forekomme sygdomme som f.eks. Keratitis i solen og endotelskader på hornhinden.


Solbriller i høj kvalitet kan absorbere eller reflektere ultraviolet lys for at blokere øjnene. Der er flere åbenlyse måder: 1. Marker "UV400", hvilket betyder, at linsen har en bølgelængde på 400 nm for ultraviolet lys, dvs. dets spektrum under 400 nm. Den maksimale transmission kan ikke være større end 2%. 2. Marker "UV" og "UV-beskyttelse": Det betyder, at linjens barrierebølgelængde til ultraviolet lys er 380 nm. 3. Marker "100% UV-absorption": Det betyder, at linsen har en 100% -absorptionsfunktion til ultraviolet lys, og den gennemsnitlige transmission i det ultraviolette område er ikke mere end 0,5%. Ovennævnte etiketter kaldes solbriller, der virkelig beskytter mod ultraviolette stråler.


Derudover hører solbriller til fladespejlserien og tillader kun diopter med plus eller minus 8 grader. Overskridelse af dette fejlområde er et substandard produkt. I henhold til markedstest har næsten 30% af solbrillerne diopter, der overskrider fejlområdet, og nogle endda så højt som 20 grader. Forbrugere med normalt syn bærer denne slags solbriller, ligesom at bære et par nærsynethed eller langsigtede spejle. Efter en sommer vil de blive "dyrket" til mindreværdige eller hyperopiske patienter af ringere briller. Derfor, hvis du har symptomer som svimmelhed, kvalme og blænding efter at have solbriller, skal du tage det øjeblikkeligt af.


Køb solbriller og gå i den almindelige butik. Nogle billige solbriller undlader ikke kun at filtrere de ultraviolette stråler, men også gøre de ultraviolette stråler mere synlige efter at have blokeret det synlige lys. Vær forsigtig med ikke at bære solbriller i lang tid, ellers bliver dine øjne trætte. Solbriller skal fjernes udendørs. Vælg ikke solbriller med stor ramme, det øger byrden ved øjenjustering og beskadiger dit syn.