Solbriller har også et holdbarhed

- May 10, 2019-


F91-1(1)

Mange mennesker bruger solbriller i mange år. Faktisk har solbriller også en holdbarhed, som er relateret til brugstid, linsemateriale, bærevaner og regionalt solskin. Generelt er den bedste brugsperiode for solbriller cirka to år, og det er bedst at skifte en ny efter tiden.


Først og fremmest er den største slid og aldring af solbriller linserne og rammen. Der er tre hovedtyper af linser: harpiks-polarisatorer, harpiks-pc-objektiver (AC, CR39, nylon er midlertidigt sådanne) og glaslinser. Harpikspolarisatoren og harpiks-pc-objektivet, som er lette i vægt og behageligt, er ikke slidstærk, og der vil opstå ridser i lang tid. Mange mennesker ved ikke, at linsen er slidt. Det er svært at se ved øjenjustering. På lang sigt vil det øge trætheden, hvilket vil føre til nedsat syn. Derfor skal linsen normalt placeres opad for at undgå at ridse og ridse spejloverfladen.


For det andet udsættes linsen for sollys i lang tid, hvilket vil reducere UV-beskyttelsesevnen og let forårsage skader på hornhinden. Gennem simuleringseksperimenter placerede forskerne solbrillerne under dagslyssimulatoren, 30 cm væk fra det lysende punkt, og fortsatte med at "eksponere" i 50 timer. Det blev fundet, at linsens UV-beskyttelsesevne blev forringet. De højeste niveauer af UV i tropiske lande og regioner betyder, at UV-beskyttelsen af solbriller nedbrydes hurtigere i disse områder. Selv hvis linsematerialet i solbriller af høj kvalitet bruger specielle materialer, bliver det ældre efterhånden som tiden går. Hvis solbrillenes UV-beskyttelsesfunktion reduceres, vil det skade hornhinden og nethinden og forårsage sygdomme som f.eks. Keratitis i solen og endotelskader på hornhinden.


Solbriller i høj kvalitet kan absorbere eller reflektere ultraviolet lys for at blokere øjnene. Der er flere åbenlyse måder: 1. Marker "UV400", hvilket betyder, at linsen har en bølgelængde på 400 nm for ultraviolet lys, dvs. dets spektrum under 400 nm. Den maksimale transmission kan ikke være større end 2%. 2. Marker "UV" og "UV-beskyttelse": Det betyder, at linjens barrierebølgelængde til ultraviolet lys er 380 nm. 3. Marker "100% UV-absorption": Det betyder, at linsen har en 100% -absorptionsfunktion til ultraviolet lys, og den gennemsnitlige transmission i det ultraviolette område er ikke mere end 0,5%. Ovennævnte etiketter kaldes solbriller, der virkelig beskytter mod ultraviolette stråler.