Nye tendenser i Google-briller ved hjælp af ansigtsgenkendelse til at løse det sociale dilemma hos autistiske patienter

- Jul 30, 2019-


Google Glass har gennemgået en vanskelig periode. Siden Google frigav en ny, mere stilfuld version af Google Glass i juli sidste år og flyttede fra et massemarked til en professionel arbejdsscene, har vi ikke hørt om det nye produkt i lang tid. Men et nyligt projekt på Stanford University vil genstarte teknologien.


Det er underforstået, at Stanford University School of Medicine lancerer et projekt kaldet SuperpowerGlass. En forskningsrapport offentliggjort i npj Digital Medicine påpegede, at forskere for nylig gennem kombinationen af Google Glass og ansigtsgenkendelsessoftware har udviklet en ny type behandling, der kan informere brugeren om, hvilke følelser folk udtrykker. Det kan lindre de sociale dilemmaer, som i øjeblikket står over for autistiske patienter, og forbedre deres sociale udvikling i løbet af deres vækst og fremtidige liv.


Ifølge National Autistic Society er autisme en livslang udviklingsforstyrrelse, der især påvirker en persons kommunikation og forbindelse med andre, og hvordan de oplever verden omkring dem. Derudover er det vanskeligt for dem med autisme at lære disse færdigheder gennem behandling, for ikke at nævne, hvor dyre det er.


Superpower Glass-projektet kombinerer imidlertid Google Glass med smartphone-apps til at udnytte teknologien til at hjælpe børn med at forbedre deres sociale færdigheder. Specielt under testen inviterede teamet 14 autistiske børn fra 12 familier til at deltage i den nye behandling. Under prøveperioden registrerer brillerne, hvad barnet ser gennem brillerne, og sender derefter dataene til appen.


Det er underforstået, at applikationen bruger maskinlæring og kunstig intelligens til automatisk at genkende ansigtsudtryk og derefter beder barnet om at deltage i det, de ser. Testresultaterne viser, at når disse børn er i kontakt med mennesker, forbedres øjenskontakten. Desværre oprettede testen ikke en kontrolgruppe, så det er umuligt at verificere, at den relevante forbedring er 100% fra hjælp fra GoogleGlass.


Fordi undersøgelsen har en spillignende egenskab, opfordrer den børn til at komme i kontakt med andre til at genkende ansigtsudtryk og følelser. Hvis det grønne lys på øjnene lyser, er dette en bekræftelse af deres øjnekontakt med andre, og en opmuntrende emoji vises, hvis følelserne er korrekte.


Dennis Wall, en senior forskningsforfatter af projektet, sagde i et interview med medierne: "Dette er en sjov fyldt mulighed for at deltage i interaktive muligheder for familier, der måske ikke har følelsesmæssig kommunikation."


Derudover sagde en forælder ved navn Donji Cullenbine, at hun snart bemærkede en ændring i hendes søn Alex.


"Det er virkelig spændende. Jeg prøvede at motivere ham til at se på mig i så mange år, men fik ikke noget svar. Men inden for to uger var han som at åbne en switch og sagde til mig: 'Mor, jeg kan læse . tanke'."


Forskning på SuperpowerGlass er stadig i gang, og holdet håber, at det vil blive brugt i vid udstrækning af mennesker med autisme.


Derudover har mange giganter foreslået relaterede løsninger til brugen af teknologi til at hjælpe med at forbedre problemerne for mennesker med autisme. For eksempel lancerede Samsung en app i 2014 til at hjælpe børn med autisme med at forbedre kommunikationsevner; opstart Mightier har også lanceret en spilplatform, der hjælper mennesker med autisme og ADHD, hvordan de kan kontrollere deres følelser; MIT er igennem Efter en smart watch-app analyserer den stemmen og tonen i folks samtaler for at forstå betydningen af samtalen og hjælper brugeren med at bekræfte den aktuelle følelsesmæssige tilstand for den person, der taler.