Ny trend i Google-briller, der bruger ansigtsgenkendelse til at løse det sociale dilemma hos autistiske patienter

- Dec 13, 2019-


GoogleGlass


GoogleGlass har gennemgået en vanskelig periode. Det er længe siden Google frigav en ny og mere stilfuld version af Google Glass i juli sidste år og flyttede sit fokus fra massemarkedet til professionelle arbejdsscenarier. Men et nyligt projekt på Stanford University vil genstarte teknologien.


Det er underforstået, at Stanford University School of Medicine starter et projekt kaldet SuperpowerGlass. En forskningsrapport offentliggjort på npj Digital Medicine påpegede, at forskere for nylig gennem kombinationen af Google Glass og ansigtsgenkendelsessoftware har udviklet en ny type behandling, der kan informere brugeren om, hvilke følelser folk udtrykker. Det kan lindre det sociale dilemma, som autistiske patienter i øjeblikket står overfor, og forbedre deres sociale udvikling i vækstprocessen og det fremtidige liv.


Ifølge National Autistic Society er autisme en livslang udviklingsforstyrrelse, der især påvirker ens kommunikation og forbindelse med andre, og hvordan de oplever verden omkring dem. Derudover er det vanskeligt for mennesker med autisme at lære disse færdigheder gennem behandling, hvad så meget, hvor dyrt det er.


Superpower Glass-projektet kombinerer imidlertid Google Glass med smartphone-applikationer og bruger teknologi til at hjælpe børn med at forbedre deres sociale færdigheder. Konkret under testen inviterede teamet 14 børn med autisme fra 12 familier til at deltage i dette nye behandlingsforløb. Under retssagen registrerede brillerne, hvad børnene så gennem brillerne, og sendte derefter dataene til applikationen.


Det forstås, at appen bruger maskinlæring og kunstig intelligens til automatisk at genkende ansigtsudtryk og derefter bede børn om at deltage i det, de ser. Testresultaterne viser, at når disse børn kommer i kontakt med mennesker, forbedres øjenskontakten. Desværre havde testen ikke en kontrolgruppe, så det var ikke muligt at verificere, at forbedringen var 100% assisteret af GoogleGlass.


Fordi undersøgelsen har spillignende egenskaber, tilskynder den børn til at forbinde mere med andre for at identificere ansigtsudtryk og følelser. Hvis det grønne lys på øjnene lyser, bekræfter dette deres øjnekontakt med andre, og hvis følelsesgenkendelsen er korrekt, vises en opmuntrende emoji.


Dennis Wall, senior forskningsforfatter af projektet, sagde i et interview med medierne, "Dette er en sjov mulighed for at deltage, og det skaber muligheder for familier, der måske ikke har følelsesmæssig udveksling."


Derudover sagde en forælder ved navn Donji Cullenbine, at hun snart bemærkede ændringer i sin søn Alex.


"Det er virkelig spændende. Jeg forsøgte at motivere ham til at se mig i så mange år uden at modtage noget svar. Dog inden for to uger syntes han at være tændt på en afbryder og sagde til mig: 'Mor, jeg kan forstå tanke'. "


SuperpowerGlass's forskning er i gang, og teamet håber, at den vil blive udbredt brugt af mennesker med autisme.


Derudover har mange giganter fremsat relevante løsninger på problemet med at bruge teknologi til at hjælpe med at forbedre autisme. For eksempel lancerede Samsung en app i 2014 til at hjælpe autistiske børn med at forbedre deres kommunikationsevner; opstart Mightier lancerede også en spilplatform, der hjælper autisme og ADHD-patienter med at lære at kontrollere deres følelser; og MIT er gennemsigtig Gennem en app til et smart ur analyserer den folks stemmer og tone under samtaler for at forstå betydningen af uklarhederne i samtalen, hvilket hjælper brugerne med at bekræfte den aktuelle følelsesmæssige tilstand for den person, der taler.