Hvorfor linsen tænder gul?

- Oct 15, 2018-


Nærsynethed folk ofte støder på sådan et problem: efter briller for et stykke tid, linsen bliver gul? Hvad skete der? Derudover kan brillerne bruges?


sunglasses lens 


Der er to grunde til gulfarvning af linser vi bære; et er fordi de iført tid er for lang, og den anden er, at olien på bærerens ansigt er relativt stærk (såsom fedtet hud), som trænger ind i linsen, hvilket fører til linsen gul. Denne gulfarvning situation ikke kan ændres uanset mærke og type af linse, du bruger. Og jo længere linsen er slidt, jo lettere bliver det gule.

 

Hvad skal vi gøre med linse gulfarvning?

 

1. Skift linse

 

Den mest enkle metode er naturligvis at ændre linser. Jo længere linsen er slidt, jo højere sats af forværring (objektivet vil også forværres). Efter linsen er nedbrudt, vil dets optiske egenskaber blive svækket, og selv alvorlige vision tab medfører. Så, hvis objektivet er gule, bare ændre linsen. De linser, der er i drift i lang tid er også pensioneret. Linser også har en lang levetid, og de vil ændre sig når de er ude af drift. Generelt anvendes i mere end et år til halvandet år, skal linsen ændres, især for linser båret af mindreårige. Hvis linsen er slidt i lang tid, vil ridser og andre slid forekomme. Iført en ridset linse vil påvirke vision, så er det bedst at skifte linsen i tid.

 

2. rengøringsmiddel (gøre væk med gul)

 

Hvis du ikke ønsker at ændre linser, kan du prøve at bruge en linse renere til "de gule" linsen. De optiske egenskaber af linsen er testet ved hjælp af laser at se hvis linsen er optiske egenskaber påvirkes af gulfarvning af linsen. Hvis ja, ændre linse; hvis virkningen er små, rense linsen. Hvis linsen er beskadiget, er det imidlertid bedst at ændre linsen. Fortsat brug af beskadigede skue linsen er ikke godt for øjnene.