Når solbrillerne bruges i lang tid, er hans UV-filtereffekt stadig den samme?

- Oct 16, 2019-


F390


Undersøgelsen besvarede ikke direkte spørgsmålet om, hvorvidt UV-beskyttelsen forværres. Den eneste sikre måde er at teste dine solbriller.


Solbriller med anbefalet beskyttelse filtrerer alle UV-stråler. Ultraviolet lys kan beskadige overfladevævet i øjet, hornhinden og linsen. Over tid øger UV-skader risikoen for grå stær, makuladegeneration og andre øjesygdomme. Disse forhold reducerer dit syn.


Jeff Pettey, MD, assisterende professor i øjenlæge ved Moran Central University i Utah, USA, sagde, "Dette er forskellig fra, om UV-beskyttelse i solbriller vil forsvinde."


Forskerne fandt, at brasilianske producenters tests muligvis undervurderer mængden af UV-eksponering, der kan forårsages for brillerne over tid. Det er uklart, hvad disse fund betyder for amerikansk solbrille-test. Eksponeringsgraden for ultraviolet stråling i Brasilien er højere end i USA.


Selvom undersøgelsen rejser flere spørgsmål end svar, sagde Dr. Petney, at forbrugerne ikke skulle få panik eller skynde sig at ændre deres elskede farve. Ingen anbefaler i øjeblikket at bruge solbriller, når de går på pension.


I de senere år er UV-blokerende teknologi forbedret. De fleste af dagens solbriller har UV-beskyttelse indlejret i linsen, ikke på linsen. Hvis du er bekymret for alderen og sikkerheden for dine solbriller, kan du teste dem i en optisk butik med en UV-måler.


Hvis du er klar til at købe et par nye solbriller, tilbyder Dr. Pettey disse tip til at vælge de mest beskyttende solbriller: Kig efter en etiket, der siger "100% UVA og UVB" eller "100% UV Protection 400". Vælg en større ramme, der dækker øjnene og den omgivende hud. Rammen indpakket omkring ansigtets sider giver maksimal beskyttelse.