Hvilke aspekter af sportsbriller er særligt vigtige?

- Dec 28, 2018-


Ved køb af sportsbriller er det især vigtigt at vælge materialet til linsen og rammen. Skader under træning kan forårsage alvorlig skade på øjnene, men sportsbriller kan forhindre, at dette sker. Selvom træningstypen bestemmer hvilke briller der passer til dig, er de grundlæggende principper de samme.

Sportsbriller skal være så holdbare og lette som muligt, og de er tæt på huden og behagelige at bære. Brillerne skal være tæt nok til øjnene for at forhindre, at det lyse lys kommer ind - samtidig skal dine øjenvipper ikke røre linsen. Materialet bør ikke brydes og være så holdbart som muligt, samtidig med at duktiliteten og fleksibiliteten opretholdes. Disse funktioner reducerer chancen for skade, f.eks. Når du falder, fordi dine briller vil "give vej" i stedet for at bryde. At vælge det rigtige materiale påvirker også komforten ved at bære.

Der er en tommelfingerregel her: Jo lettere brillerne er, desto mere komfortable er de på næsebroen. Af denne grund og fordi det reducerer risikoen for skade, bør harpiksmaterialer (såsom polycarbonat og polyamid / nylon) være det rigtige valg: Harpiksens vægt kan være 50% lettere end glasobjektiver.

Bemærk: Når du vælger en skærmramme, skal du sørge for, at den ikke indeholder tilbehør, der kan skade dig, dvs. glas eller metaldele. Derudover: Anvendelse af en hård belægning på harpikslinsen kan effektivt beskytte linsen mod ridser.


sports glasses