De kørende solbrillers rolle og princip Hvad er misforståelsen med kørebriller?

- Nov 16, 2019-


F390


Rollen med at køre solbriller


Under kørsel er der forskellige reflekterede lys og blænding fra forskellige genstande (f.eks. Vandblænding og forlygterblænding). Polarisatoren kan filtrere unødvendigt lys, gøre synslinien klarere og køre mere sikker. % blokerer skadeligt lys. Grå eller mørkegrønne linser, som er det mest naturlige valg, når du ser objekter, er gode valg.


Materiale til solbriller

Objektiv: Polariseret linse, i overensstemmelse med relevante standarder, såsom UV-beskyttelse, skal være over 99%, ikke let at bryde.

Ramme: aluminium-magnesiumlegering, rent titan osv.


Princippet om at køre solbriller


Kørebriller er designet efter det nøjagtige optiske princip for linsepolarisationsvinklen og krumningen. Kun lyset med den samme polarisationsretning får lov til at passere, mens andre stærke lyskilder (såsom sol, vandoverflade, glas og asfaltbelægning) filtreres på grund af polarisationsretningen efter reflektion, hvilket eliminerer overdreven lysforstyrrelse og undgår øje, blænding, blænding osv. gør synslinjen mere klar og smidig.


Hvad er misforståelserne med kørebriller?


Myte 1: Jo mørkere farve, jo bedre.


Mange mennesker tager det for givet, at jo dybere farven er, jo bedre er UV-beskyttelsen. Faktisk er funktionen ved filtrering af ultraviolette stråler fra solbriller kun relateret til den belagte film, og farven er ikke så dyb som muligt. Specielt for førere i lang afstand, hvis solbrillerne er for mørke, er øjnene mere tilbøjelige til træthed, og det er mere farligt at komme ind i tunnelen og andre steder, hvor lyset er svagt.


Myte 2: polariserede linser er de bedst egnede


Mange chauffører kan lide at bære polarisatorer. Faktisk kan polarisatorer reducere blænding, eliminere blænding og blødgøre synslinjen. Polarisatorer er imidlertid mere velegnede til reflekterende miljøer i stort område såsom fiskeri og skiløb, mens førere undertiden står overfor tunneler. I mørkere scener er polarisatoren let at gøre folk pludselig sorte. Derudover lyser polarisatoren farven på LCD-skærmen og LED-trafiklys. Derfor er det bedst at vælge en optisk linse af god kvalitet, når du vælger en polarisator, og når du passerer gennem tunnelen, er det bedst at fjerne brillerne på forhånd og blinke mere.


Myte 3: Brug ikke nærsynethed


Nogle chauffører har mild nærsynethed, og det er okay at køre uden at bære nærsynethed. Men når du først har solbriller, kommer problemet: øjnene er mere tilbøjelige til træthed, og dit syn vil falde, ligesom dit nattesyn vil blive påvirket. Derfor har chaufføren med let nærsynethed ingen problemer med at køre normalt. Hvis du vil bære solbriller, skal du have en linse med nærsynethed.


Myte 4: Solbrillenes farve er for dekorativ


Moderne unge mennesker har solbriller i forskellige farver. Det er ikke falsk, men det er ikke egnet til kørsel, såsom lyserøde og lilla linser, der ændrer farve og spektrum. Det er faktisk bedst at bruge grå linser til solbriller, fordi det grundlæggende kromatogram ikke ændrer sig. Efterfulgt af mørkegrøn. De brune og gule linser øger lysstyrken og er mere velegnede til miljøer som tåget og støvet.