Resin vedligeholdelsesmetode for brilleobjektiv

- Dec 17, 2019-F401


I dag er de fleste af nærsynelinser linser, der er kemisk syntetiseret ved hjælp af harpiks som råmateriale og forarbejdet og poleret. Sammenlignet med tidligere glaslinser er fordelene ved harpikslinser let, stærk slagfasthed, god lysoverførsel, lave omkostninger og kan imødekomme Nogle specielle behandlingsbehov og kan poleres to gange. Ulemperne er imidlertid, at linseoverfladen er mindre modstandsdygtig over for slid og kemisk korrosion end glas og deformerer, og filmlaget er let at falde af. Så hvordan kan man med rimelighed opretholde harpikslinsen i den sædvanlige brug for at forlænge levetiden? Du skal også gøre følgende.


1. Når brillerne ikke er i brug, skal du være opmærksom på at undgå kontakt mellem linsens konvekse overflade og hårde genstande, hvilket reducerer risikoen for fysiske ridser. Læg det i, eller læg det i brillekassen.


2. Tør ikke linseoverfladen, når den er beskidt. Det er bedst at skylle det med vand. Hvis der er olie, skal du bruge linserengøringsopløsning eller rengøringsmiddel til at rengøre den. Tør linsen af med en klud efter rengøring. 2 stykker spejlklæde, så tør linsen med en anden linse klud for at få den bedste rengøringseffekt.


3. For at rengøre linsen skal du bruge en speciel linseduk eller linsepapir og undgå at bruge andre materialer, såsom tøj og toiletpapir.


4. Undgå kontakt med ætsende væsker.


5. Filmlaget på harpikslinsen er bange for høj temperatur. Forsøg ikke at bære briller, når du er i sauna eller bruger en hårtørrer. Husk ikke at lægge brillerne i en ubemandet bil om sommeren. Den høje temperatur i bilen medfører, at linsefilmlaget brister og falder af.


Hvis objektivet er godt vedligeholdt under brug, er levetiden meget lang. Hvis øjenstyrken ikke ændrer sig, kan et par linser bruges i mere end 3 år. Hvis objektivets slid dog er alvorligt, er det bedre at udskifte et par linser, ellers er objektivets sløring sandsynligvis påvirker synet og fremskynder synstabet. Afskalning af filmlaget vil føre til tab af linsefunktion og hindre øjenes sundhed.