Polariserede briller til UV-beskyttelse? Hvordan bestemmes, om polariserede solbriller har UV-beskyttelse?

- Sep 24, 2019-FR1902


Polariserede briller til UV-beskyttelse?


Polarisatoren er UV-resistent, men dens beskyttelse er svag.


Polariserede solbrillers primære funktion er at beskytte mod UV-stråler og filterpolariseret lys. Gode polariserede solbrilleobjektiver kan blokere penetrationen af mere end 90% af UV-stråler. Polariserede solbriller med det "UV400" optimale UV-blokerende logo har den bedste UV-beskyttelse.


Polarisatoren er en linse fremstillet i overensstemmelse med princippet om lyspolarisering. Det kan fjerne og filtrere spredt lys i strålen, beskytte mod ultraviolet lys og filterpolariseret lys. En god polarisator kan opnå farven i det omgivende miljø uden forvrængning, kanten af objektet er klar, kan effektivt identificere de forskellige farvesignallys, reducere det ultraviolette lys, der skinner ind i pupillen.


En polarisator er som en blind, men den afskærmer en del af lyset og udsender stadig lys (inklusive ultraviolet lys), der er i det væsentlige parallelt med polarisationsvinklen. Afskærmningshastigheden er mindre end 50%. Fra beskyttelsesperspektivet svarer det til at tilføje et lag blødt garn til vinduet. , kun delvis okklusion. Den største fordel ved polarisatorer er, at de blokerer forstyrrelse af blænding, gør den visuelle effekt klarere, og UV-beskyttelsen er ikke så god som de reflekterende solbriller og farvespejl.


Hvordan man afgør, om polariserede solbriller har UV-beskyttelse


1, se på etiketten


Åbenbare tegn som "UV-beskyttelse" og "UV400" kan ses på UV-resistente solbriller etiketter eller linser. "UV-indekset" er også effekten af filtrering af ultraviolette stråler, hvilket er et meget vigtigt kriterium for køb af solbriller. Lys med en bølgelængde mellem 286 nm og 400 nm kaldes ultraviolet lys. Generelt er et 100% UV-indeks umuligt. De fleste solbriller har et UV-indeks mellem 96% og 98%.


Solbriller med UV-beskyttelse er generelt indikeret på følgende måder:


(1) Marker "UV400": Dette betyder, at den afskårne bølgelængde af linsen til ultraviolet er 400 nm, det vil sige den maksimale værdi τmax (λ) for den spektrale transmittans ved en bølgelængde (λ) under 400 nm er ikke mere end 2%.


(2) Mærkning "UV", "anti-ultraviolet": Dette betyder, at den afskårne bølgelængde af linsen til ultraviolet lys er 380 nm, det vil sige dens maksimale værdi τmax (λ) af den spektrale transmission ved en bølgelængde ( λ) på 380 nm eller derunder er ikke mere end 2%.


(3) Mærkning "100% UV-absorption": Dette betyder, at linsen har en funktion af 100% absorption af ultraviolette stråler, det vil sige dens gennemsnitlige transmission i det ultraviolette område ikke er mere end 0,5%.


Solbriller, der opfylder ovenstående krav, er solbriller, der virkelig er UV-beskyttende.


2, brug pengesedlen + forfalsket pen til at bekræfte


I mangel af et instrument kan almindelige mennesker også registrere, om solbrillerne har UV-beskyttelse. Tag en seddel, sæt solbrilleobjektivet på det forfalskede vandmærke, og brug den falske pen eller pengedetektoren til at tage et billede på linsen. Hvis du stadig kan se vandmærket, betyder det, at parret med solbriller ikke er UV-bevis. Hvis du ikke kan se det, betyder det Dette par solbriller er UV-resistente.