Er den blå-belagte linse den anti-blå linsen?

- Aug 31, 2018-


Der findes en række forskellige anti-blå briller på markedet, som i vid udstrækning kan opdeles i to kategorier: filmreflektion og substratabsorption. Forskellen mellem de to er primært i niveauet af skadelig blåt lys reduktion.

Filmreflektionstypen er et filmlag på overfladen af objektivet, som afspejler kortbølget blåt lys, og selve linsefladen er farveløs og gennemsigtig, og filmlaget danner blå-violet på grund af afspejling af kortbølget blåt lys.

Substratabsorptionsmetoden er at absorbere det kortbølgede blåt lys ved blødningsteknikken for at gøre linsen til en gul farve. Linsen er gullig brun, mens filmen kan være en fælles grøn belægning.

På den anden side, da det skadelige blåt lys kun er et kortbølget blåt lys med en bølgelængde i området fra 415 til 455 nm i blåt lys, er det kun den blå filmlinse, der afspejler det blå bånd i dette bånd, der har den anti-blå lys funktion.

Den anti-blå linse er ikke nødvendigvis blåcoated. Hvorvidt linsen har anti-blå lysfunktion, bestemmes ikke af filmlaget af en bestemt farve. Du bør vælge et professionelt objektivmærke eller bruge en testenhed, som er resistent over for blåt lysblokering, eller bede producenten om at levere relevante eksperimentelle data. Flymoon Computer Reading TR90 Briller er brillerne med anti-blå lys funktion, hvis du har nogen interesse, så tag et kig på.