Er det rigtig godt for børn at bære solbriller?

- Aug 21, 2018-


Børns solbriller kan siges at have afstået en modetrend på børnenes produktmarked, og mange trendy pappemødre har lavet kølige solbriller til deres børn. Børn kan også lide at bære, men er det rigtig godt for børn at bære solbriller?


kids oversized sunglasses.jpg


Under stærkt sollys, fordi barnets hornhinde og linser er klarere end voksne, er ultraviolette stråler mere tilbøjelige til at ramme nethinden, beskadige hornhindeepitelet hos børn og forårsage forbrændinger på nethindenes makulære område. Derfor er det helt ok at bære solbriller til børn. Børns visuelle funktionsudvikling er dog stadig ikke perfekt, og solbriller i lang tid eller forkert kan påvirke barnets vision og sundhed. Forkerte slidmetoder kan endda forårsage solbrændelsessyndrom, der kan forårsage følelsesløshed, sløvhed og andre symptomer i barnets øjne og en følelse af næses ubehag ved vejrtrækning.

Børn eller barns øjne er sarte og let beskadiget af blænding. I denne forstand er børn, der bærer solbriller, gode til øjnene. Det skal dog bemærkes, at børn under 6 år ikke er egnet til at have solbriller i lang tid. Fordi deres visuelle funktionsudvikling ikke har nået det voksne niveau, kan solbriller i lang tid udgøre amblyopi. Derfor er den korrekte metode at bære barnet, når solen er stærk, og fjern den når solen er svag.


boys sunglasses.jpg