Hvordan skal jeg opretholde en harpiksbelagt linse?

- Nov 14, 2018-


Efter at harpikslinsen er belagt på overfladen, forbedres skarpheden og funktionen af blokering af skadelige ultraviolette stråler, som er vigtige for at beskytte øjnene. Især for de synssynte briller, da det ofte bæres og ofte er aktive udendørs, er fordelene ved det belagte objektiv på øjnene, at almindelige linser ikke kan fases. Men hvis der ikke tages omhu, bliver filmen på linsens overflade korroderet og ridset. Da graden er fordybet, reduceres forskellige funktioner og skarphed gradvist, hvilket vil påvirke slidseffekten. Derfor skal der lægges særlig vægt på vedligeholdelsen af harpiksbelagte linser.

1. Ud over at undgå høj temperatur bør coatede harpiks linser også undgå syre dampe og andre erosioner. For eksempel er det bedst ikke at bære spejle i det daglige liv, især når ventilationen ikke er god og ikke kan bruges på samme tid. Spejl i (nær) varmtvandsbruser miljø, som normalt placeres midlertidigt, når linsen vender opad, når du bærer det, sæt brillerne i kassen, sæt dem ikke i lommen eller tasken, som let vil ridse filmen.

2. Den belagte film er mere tilbøjelig til at være snavset, og det er ikke let at tørre rent. For eksempel bliver den ofte slettet med almindelig klud. Fordi fiberen er grov og hård, kan det forårsage maskeskader på linsens overflade.

Den nemmeste og mest hensigtsmæssige metode er koldtvandsvask: Efter vask af brillerne med vandhaner skal du holde rammens kant eller klemme bjælken med den ene hånd og bruge en ren tommelfinger og pegefinger på den anden side til at anvende mellembasisk sæbe eller vaskemiddel. Vask forsigtigt linsens sider, skyll derefter med vand, og brug derefter et bomuldslap eller et låg til at absorbere vandet. (Vaskens intensitet skal være mild og moderat, fordi nogle mennesker har tyk hud eller hænder og spejle. De grovere støvpartikler vaskes ikke ud, for meget kraft vil også ridse linsen. På denne måde kan linsen nemt vaskes meget rent og sikkert. Når det er ubelejligt at vaske eller linsen ikke er snavset, skal det normalt kun tørres med en speciel linseklud eller linsepapir.