Hvor meget ved du om harpiks briller?

- Jan 17, 2019-


Harpiksen er et carbonhydrider (kulbrinter)-gerne sekretion fra en række planter, specielt i nåletræer. Det er værdsat for sin særlige kemiske struktur og dets anvendelse som en latex maling og lim. Det er en blanding af forskellige polymer forbindelser og har derfor forskellige smeltepunkt punkter.


resin material

 

Harpiks kan inddeles i to typer: naturlig harpiks og syntetisk harpiks. Der er mange slags harpiks, som er meget udbredt i lys og tung industri. De ses også ofte i det daglige liv, såsom plast, harpiks briller, maling, osv. Harpiks linser er kemisk behandlet og poleret med harpiks som råmateriale.

 

Karakteristika

 

A. low density: på grund af forskellen mellem de molekylære kæder, antallet af molekyler per rumfang er små, som bestemmer fordelene ved harpiks linse: lav vægtfylde og let konsistens, som er 1/3-1/2 glas linse.

 

B. moderat brydningsindeks: almindelige CR-39 propylen diethylenglycol glycol karbonat, brydningsindeks er 1.497-1.504. Nikon Corporation of Japan har indført en harpiks linse med et brydningsindeks på 1,74.

 

C. overflade hårdhed er mindre end i glas, og det er nemt at blive ridset af hårde genstande. Det skal således være hærdet. Den hærdede materiale er silica, men hårdheden er ikke så god som hårdheden af glasset. Bæreren bør derfor være opmærksomme på vedligeholdelse af linsen.

 

D. god elasticitet, på grund af plads mellem molekylære kæder af organisk materiale, den relative intensitet er 23 - 28 gange stykke glas. En anden stor kendetegner arket harpiks bestemmes - godt påvirke modstand. Europæiske, amerikanske og japanske lande forbyder børn under 16 år fra iført glaslinser.

 

E. hjælpeansatte funktion: det kan tilføjes, for at opnå funktioner såsom forebyggelse af skadelige stråler og misfarvning.

 

F. processability: Fremragende, det kan rejse i full frame, halv ramme, frameless multi type behandling. Det kan også være gennemtrængelig farvet for at farve linsen i din yndlingsfarve.

 

G. kemiske: Da det er en organisk forbindelse, det er absolut forbudt at bære det i en sur eller basisk miljø.

 

H. termiske ydeevne: må ikke anvendes i miljøer over 60 grader, ellers overflade antireflekterende filmen vil briste og endda forårsage antireflekterende filmen til at falde ned.

 

I. pris: Det er anderledes med kvalitet, funktion, brand og kvalitet.

 

J. linse størrelse design: The US Food and Drug Administration "FDA" standard hedder center tykkelse kan være konstrueret til et minimum af 0,6 mm, at kravene til styrke reduceres tilsvarende. Af denne grund sætter producenter i Europa, USA, Japan og andre lande generelt nærsynethed. Den centrale tykkelse af linsen med en afstand af 100 grader eller mere er designet til at være mere end 1,0 mm til at sikre den samlede styrke af linsen.


resin glasses

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

 

En harpiks linse er en optisk linse lavet af en harpiks. Der er mange forskellige materialer, som har deres unikke fordele i forhold til glaslinser:

 

1. let. Generelle harpiks linse er 0,83-1,5, og den optiske glas er 2,27 ~ 5,95.

 

2. stærk slagfasthed. Slagfasthed af harpiks linse er normalt 8 til 10 kg/cm2, som er flere gange, af glas, så det ikke er let broken, sikkert og holdbart.

 

3. god lys transmission. I regionen synligt lys der transmission af harpiks linse ligner glas; det infrarøde lys område er lidt højere end glas; det ultraviolette område starter med 0,4 um, og den lystransmissionskoefficient aftager med faldet i bølgelængden, og lys med en bølgelængde på mindre end 0,3 um er næsten alle blive absorberet.

 

4. lav pris. Sprøjtestøbte objektiver kan være masseproduceres af fremstiller en præcision skimmel, gemme forarbejdningsomkostningerne og tid.

 

5. kan opfylde særlige behov. For eksempel produktion af asfæriske linser er ikke svært, og glaslinser er vanskelige at håndtere.

 

Ulempe

Overflade slidstyrke, kemiske modstand er værre end glas, overflade er nem at ridse, vandoptagelse er større end glas og disse mangler kan forbedres ved belægning metode. Den fatale ulempe er høj termisk ekspansion koefficient, dårlig termisk ledningsevne, lav slørende temperatur og let deformation at påvirke optisk ydelse.