Hård belægning - hvorfor er objektivets overflade hærdet?

- Aug 29, 2018-

 

Hvorfor er objektivets overflade hærdet?

 

Sammenlignet med glaslinser, er harpiks linser let, sikker og bekvem. Den eneste ulempe er, at harpiks linser gnide mod støv eller grus under brug, hvilket resulterer i slid og ridser. Disse ridser er bundet til at påvirke vision, hvis de er i midten af linsen.


hard coating sunglasses china.jpg 

For at forbedre anti-slid evne til harpiks linse, er det derfor nødvendigt at tilføje et lag af anti-slid film på overfladen. Dette er teknologien, hærdning af linsen, som kaldes også hård belægning eller anti-slid.

 

Udviklingen af hård belægning teknologi

 

Den første generation af hård belægning teknologi begyndte i begyndelsen af 1970erne, da kvarts materialer var belagt på overfladen af harpiks objektiver under vakuum til at danne en meget hård anti-slid film, men på grund af dens koefficient for termisk udvidelse er ikke afstemt med de materiale af grundmaterialet, og det er let at fjerne filmen og knæk laget film, men i stedet danner en mottle og en blomst på overfladen af linsen, og effekten er ikke tilfredsstillende.

 

Den anden generation af hård belægning teknologi anvendes efter 1980 ' erne, af opblødning proces, overfladen af arket harpiks er belagt med et materiale med høj hårdhed og ikke skør. På dette tidspunkt, anti-refleksion linse begyndte at dukke op og billiget af forbrugerne, og misforholdet mellem den hårde film og antireflekterende film lavet linse slid stadig alvorlig.

 

Den tredje generation af hård belægning teknologi blev udviklet i 1990 ' erne, hovedsageligt til at løse problemet med anti modstand efter harpiks film er beklædt med anti-refleksion film, og den hærdede materiale udviklet sig til polymer organiske matrix materiale.

 

Hovedperson i fjerde generation hård belægning teknologi er silicium atom, som er en hård væske indeholdende både en organiske matrix og uorganiske ultrafine partikler herunder silicium, således at den hårde film kan forbedres og samtidig have sejhed. Hærdning er stadig en iblødsætning metode, og den hård belægning er omkring 3 til 5 μm.

 

Som et resultat, er det problem at harpiks linse ikke er anti-slid væsentligt forbedret.