Læger mener, at børn har brug for solbriller mere end voksne

- Aug 25, 2018-


Øjenlæger mener, at overdreven udsættelse for ultraviolet lys øger risikoen for øjensygdomme som grå stær og øjet kræft. Mange voksne har for vane at bære solbriller. Skal barnet bære solbriller? Mange forældre tror, at børn ikke behøver at bære solbriller.

 

Lægerne tror faktisk, at børn skal bære solbriller mere end voksne. American Academy i optometri (AOA) påpeget at solbriller er en nødvendighed for mennesker i alle aldre, fordi børns øjne er mere gennemsigtige end voksne, og ultraviolette stråler er mere tilbøjelige til at nå op på nethinden, så solbriller er mere nødvendige.


buy girs sunglasses.jpg

 

Øjenlægen gav også nogle gode råd om hvordan man vælger solbriller for barnet. Først er at se på UV blokerende sats. Vælg briller, der blokerer 100% UVA og UVB stråler for at maksimere UV blokering. For det andet, at UV beskyttelse solbriller har intet at gøre med farven på linsen. Derfor, så længe linsen kan blokere for 100% af solens ultraviolette stråler, linse farve kan blive udvalgt efter barnets præference. Men, undersøgelser har vist, at langvarig eksponering for højenergi synligt lys (blåt lys) kan også forårsage øjenskader, så overvej at vælge en rav eller messing linse at blokere blåt lys. Endelig, solbriller er bedst at vælge større linser, ikke kun at beskytte øjnene, men også for at beskytte huden omkring øjnene, og alt efter barnets livlige og nysgerrige egenskaber, vælge sikkerhed harpiks linser og solbriller velegnet til børn iført vaner.

 

Øjenlæger også advare, solskader øjne ikke kun forekommer i det solrige dage i foråret og sommeren, men også om efteråret og vinteren og overskyede dage, fordi solen kan passere gennem haze og tynde skyer. Så når du er udendørs, Husk at bære UV-beskyttelse solbriller og en bred-skygget hat.


bulk boys sunglasses.jpg