Grundlæggende viden om astigmatisme

- Nov 10, 2018-


Astigmatisme er en meget almindelig form for refraktion, næsten alle har, mere almindelig end nærsynthed, hyperopi, men der er relativt få mennesker, der virkelig har brug for at bære astigmatiske linser. En kvalificeret optometrist skal have en korrekt og videnskabelig optometri metode til præcist og hurtigt at opdage astigmatisme. Hvis montering af astigmatisme er uforskammet og unøjagtigt, vil kunderne opleve alvorlig visuel træthed, øjensyre, tørre øjne, øje hævelse, svimmelhed og rive.


glasses anti glare

Betydningen og klassificeringen af astigmatisme

Først, betydningen af astigmatisme

Eftersom brydningsegenskaberne for hver meridian af øjenbobsbrændingssystemet er forskellige, er en brydningsstatus, hvori parallelle stråler kommer ind i øjet og ikke kan danne et fokus, kaldet astigmatisme.

For det andet klassificeringen af astigmatisme

Ifølge brydningsretningens regelmæssighed er den opdelt i regelmæssig astigmatisme og uregelmæssig astigmatisme.

1. Regelmæssig astigmatisme:

Krumningen af hornhinden og linsens overflade er ikke lige, men der er visse regler. Der er to vigtigste meridianer, der er de stærkeste og svageste vinkelret på hinanden. Lyset passerer gennem de to vigtigste meridianer for at danne to brændpunkter, som er vinkelret på hinanden. Denne astigmatisme kaldes For regelmæssig astigmatisme, kan den korrigeres med en cylinder.

(1) Regelmæssig astigmatisme er opdelt i henhold til de forholdsmæssige forhold mellem de to vigtigste meridianer med fokus på nethinden:

1) Enkel myopisk astigmatisme: en hovedmeridian er fokuseret på nethinden, og den anden hovedmeridian er fokuseret på nethinden;

2) Enkel hyperopisk astigmatisme: en hovedmeridian er fokuseret på nethinden, og den anden hovedmeridian er fokuseret på nethinden;

3) Komposit myopisk astigmatisme: De to vigtigste meridianer er fokuseret foran nethinden, men fokuspositionen er forskellig før og efter;

4) Forbundet hyperopisk astigmatisme: De to vigtigste meridianer er fokuseret bag nethinden, men fokuspositionen er forskellig før og efter;

5) Blandet astigmatisme: en hovedmeridian er fokuseret på nethinden, og den anden hovedmeridian er fokuseret på nethinden.


glare

(2) Ifølge den vertikale hovedkæde og den horisontale hovedkæde diopterstyrke kan regelmæssig astigmatisme opdeles i: kompatibel astigmatisme, invers astigmatisme og skrå astigmatisme.

1) Regulatorisk astigmatisme: De to vigtigste meridianer af det astigmatiske øje er placeret i henholdsvis lodret retning og horisontal retning (± 30 °), og den vertikale hovedmaridianbrydningsstyrke er større end den vandrette hovedmeridian.

2) Omvendt astigmatisme: De to vigtigste meridianer af det astigmatiske øje er placeret i henholdsvis lodret retning og horisontal retning (± 30 °), og den horisontale main meridian-brydningsstyrke er større end den vertikale hovedmeridian.

3) Skrå astigmatisme: De to vigtigste meridianer er placeret henholdsvis 45 ° (± 15 °) og 135 ° (± 15 °).