Fordele og ulemper ved harpiks linser

- Oct 07, 2018-


Harpiks linser er i stigende grad begunstiget af mennesker. På grund af deres høj slagfasthed og ikke-breaking, linserne kan gøres tyndere og har ingen problemer med rammeløse og halv-frame rammer. Fra et andet synspunkt er dens fordele også svagheder.Det er ikke let at bryde på grund af sin lav hårdhed, så slidstyrke af objektivets overflade er ikke godt nok og det er nemt at blive ridset. Selv om det kan være hærdet og filmet, skal det beskyttes omhyggeligt for at opretholde dens levetid.

 

For det første, harpiks linse er et organisk materiale, og indersiden er en polymer kæde struktur, som er forbundet med form en tre-dimensionel netværksstruktur, de intermolekylære struktur er forholdsvis afslappet, og der er et mellemrum mellem de molekylære kæder som kan generere relative forskydning. Den lystransmissionskoefficient er 84% - 90%, god lys transmission, og den optiske harpiks linse har stærke slagfasthed.

 

Lad os tale om fordelene ved harpiks linser.

 

Først og fremmest er det lys. Generelle harpiks linse er 0,83-1,5, og den optiske glas er 2,27 ~ 5,95.

 

Anden - stærk slagfasthed. Slagfasthed af harpiks linse er normalt 8 til 10 kg/cm2, som er flere gange, af glas, så det er ikke let i stykker, og er sikkert og holdbart.

 

Tredje - god lys transmission. I regionen synligt lys der transmission af harpiks linse ligner glas; det infrarøde lys område er lidt højere end glas; det ultraviolette område starter med 0,4 um, og den lystransmissionskoefficient aftager med faldet i bølgelængden, og lys med en bølgelængde på mindre end 0,3 um er næsten alle. absorbere.

 

Fjerde - lave omkostninger. Sprøjtestøbte objektiver kan være masseproduceres af fremstiller en præcision skimmel, gemme forarbejdningsomkostningerne og tid.

 

Femte – det kan opfylde særlige behov. For eksempel produktion af asfæriske linser er ikke svært, og glaslinser er vanskelige at håndtere.

 

Ulempe

 

Ulemper er: overflade slidstyrke, kemisk bestandighed er værre end glas, overflade er nem at ridse, vandoptagelse er større end glas, disse mangler kan forbedres ved belægning metode. Den fatale ulempe er at koefficienten for termisk udvidelse er høj, den termiske ledningsevne er dårlig, blødgørende temperaturen er lav, og det er let deforme at påvirke de optiske egenskaber.